Vrijblijvende consultatie

Eindelijk de mogelijkheid om vrijblijvend de expertise van een arts en psycholoog tegelijkertijd tot je beschikking te hebben voor al je (mentale) gezondheid vragen. Dit scheelt je niet alleen tijd en inspanning. Het verschaft vooral veel helderheid en autonomie: de basis voor goede zelfzorg.

Professionele medische en psychologische ondersteuning die je normaal gesproken pas gecombineerd krijgt aangeboden in complexe behandeltrajecten zijn nu direct beschikbaar. Heft biedt je de helderheid van geest om tot inzicht en verandering te kunnen komen.

Stel je eens voor dat je gedurende 1,5 uur alle vragen kunt stellen die voor jou relevant zijn. Veel professionals zijn in staat om klachten of moeilijkheden te compenseren door IQ, creativiteit, doorzettingsvermogen of gebruik van middelen. Jammer genoeg vaak ten koste van zichzelf. Fysieke en psychische klachten hebben de neiging om elkaar te beïnvloeden, door directe combinatie van medische en psychologische kennis halen we deze wirwar uit elkaar.

In onze samenwerking hebben we de consultatie zo vormgegeven dat we niet tegen wachttijden aankijken. Bovendien is er geen sprake van langlopende verwijs- of intakeprocedures. Alle aandacht en energie gaan dus naar jou. Je krijgt direct onze analyse en advies, zodat je kunt doorvragen op de punten die voor jou essentieel zijn. Je merkt al, er gebeurt heel veel in deze 1,5 uur. Daarom noemen we het met recht een hoog intensief consult.

Wanneer je onder druk staat val je vaak terug op bestaande, bekende gedragingen. Door het herhalen van gedrag ontstaan patronen. Vaak effectief: Het helpt je, je mannetje te staan. Echter, soms raak je juist verstrikt in je eigen (destructieve) patroon. Gedrag wat eerder leek te helpen, helpt nu maar kort, veel minder of averechts.

Vermoeidheid, concentratieproblemen, fysieke klachten, angst, somberheid, paniek, slaapproblemen, stemmingswisselingen, onzekerheid, cognitieve klachten, agressie, overbelasting, sociale problemen

Herken jij je hierin? Wij helpen je graag door het geven van overzicht en het weer kunnen richten van je aandacht, Dit vermindert stress, verhoogt je weerbaarheid en geeft je regie terug in je leven. In het consult zetten we onze medische en psychische expertise in evenals onze kennis van de gezondheidszorg.

 “Ik twijfelde of ik zo moe was van een lichamelijke ziekte of van een burn-out of de combinatie van beide. Voelde me nutteloos en wilde niet toegeven aan de klachten. Mij werd aangeraden om eens contact op te nemen met Heft. Nerveus ging ik het gesprek in maar na 5 minuten voelde ik me al veilig en gehoord. Na een consult van 1,5 uur kwam ik thuis met een antwoord, veel meer extra inzichten en handvatten. Ik heb me verbaasd over mijn openheid maar het voelde al snel vertrouwd. Janneke en Arianne, dankjewel hiervoor.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ketting-1024x239.jpg

Doel en uitkomsten

Het doel van het consult is om jou in staat te stellen tot verandering te komen. Na het consult heb je dan ook een duidelijk beeld van je klachten, hulpvraag, (onbewuste) gedrag en weet je welke mogelijkheden er voor je zijn. Vragen die gesteld worden zijn onder andere:

 • Wat is er met me aan de hand? Is het lichamelijk, psychisch of beide?
 • Gaat dit vanzelf over?
 • Hebben meer mensen dit?
 • Moet ik mij schamen voor mijn gevoelens?
 • Bestaat hier behandeling voor (medisch, psychisch, anderszins)?
 • Wat houdt behandeling voor mij in? Welke mogelijkheden heb ik?
 • Hoe vind ik een passende behandeling?
 • Hoeveel tijd en geld kost een behandeling?
 • Welke winst mag ik verwachten uit een behandeling? Wat levert het me op?

Na het verhelderen van je klachten en hulpvraag zijn er 3 conclusies mogelijk:

 1. Het consult heeft me inzicht en handvatten opgeleverd. Ik kan vooruit;
 2. Het consult heeft me gewezen op verschillende behandelopties waarbij ik een gerichte afweging kan maken in tijd, inspanning en opbrengst;
 3. Het consult heeft opgeleverd dat ik een specifiek specialisme wil gaan raadplegen. Ik kan mijn gespecificeerde hulpvraag nu bij mijn eigen huisarts of hulpverlener beleggen;

Tijd, plaats en kosten

Voor de afspraken hebben we contracten met verschillende locaties in het land of komen we bij je thuis. Dit stemmen we van te voren met je af wanneer je contact opneemt voor een afspraak. Voor een triageconsult nemen wij gedurende 1,5 uur de tijd. Wij zijn op afspraak in de weekenden en in de avonduren beschikbaar voor een consult. Indien er daadwerkelijk een afspraak staat gepland zullen wij je van te voren een digitale vragenlijst doen toekomen als wederzijdse voorbereiding op het gesprek. Kosten: 500 euro excl. reiskosten (afhankelijk van de gekozen locatie). TIP! Bij verscheidene werkgevers zijn de kosten te declareren onder persoonlijke ontwikkeling, coaching of opleiding.