De Methode

Triage

Graag helpen we je door het toepassen van triage. Duidelijk maken wat er aan de hand is om vervolgens te indiceren wat er nodig en mogelijk is. Deze manier van werken geeft je in en na het consult al inzicht en aangrijpingspunten om tot verandering te komen. Daarnaast heb je na het consult kennis in handen over de mogelijkheden die er voor jou zijn om met of zonder professionele hulp te bewegen in de door jou gewenste richting.

Vorm

In het triageconsult ben je gelijktijdig met Arianne en Janneke in gesprek. Onze medische en psychologische expertise worden in dit gesprek gecombineerd om te verhelderen waar je tegenaan loopt. Samen gaan we op zoek naar jouw doel en wat er psychisch en medisch voor nodig is om die kant op te kunnen bewegen. Tijdens het consult wisselen wij en onze vakgebieden elkaar af. We kennen geen gêne, zijn laagdrempelig in contact, geven informatie en delen eerlijk onze overwegingen. Wanneer je al een hulpvraag hebt nemen we die als startpunt. Indien je vooral zicht hebt op je klachten zonder specifieke vraag, starten we daar.

Doel en uitkomsten

Het doel van het consult is om jou in staat te stellen tot verandering te komen. Na het consult heb je dan ook een duidelijk beeld van je klachten, hulpvraag, (onbewuste) gedrag en weet je welke mogelijkheden er voor je zijn wanneer je besluit hulp in te schakelen, zodat je hier gericht en kritisch naar kunt zoeken.

Na het verhelderen van je klachten en hulpvraag zijn er 3 conclusies mogelijk:

  1. Het consult heeft me inzicht en handvatten opgeleverd. Ik kan vooruit;
  2. Het consult heeft me gewezen op verschillende behandelopties waarbij ik een gerichte afweging kan maken in tijd, inspanning en opbrengst;
  3. Het consult heeft opgeleverd dat ik een specifiek specialisme wil gaan raadplegen. Ik kan mijn gespecificeerde hulpvraag nu bij mijn eigen huisarts of hulpverlener beleggen;

Tijd, plaats en kosten

Voor de afspraken hebben we contracten met verschillende locaties in het land of komen we bij je thuis. Dit stemmen we van te voren met je af wanneer je contact opneemt voor een afspraak. Voor een triageconsult nemen wij gedurende 1,5 uur de tijd. Wij zijn op afspraak in de weekenden en in de avonduren beschikbaar voor een consult. Indien er daadwerkelijk een afspraak staat gepland zullen wij je van te voren een digitale vragenlijst doen toekomen als wederzijdse voorbereiding op het gesprek. Kosten: 650 euro excl. reiskosten (afhankelijk van de gekozen locatie). TIP! Bij verscheidene werkgevers zijn de kosten te declareren onder persoonlijke ontwikkeling.